Verlies en rouw vragen tijd en aandacht.

VERLIES EN ROUW

Verlies komt op verschillende manieren en vaak op een onverwacht moment. Een dierbare overlijdt, je komt in een echtscheiding, je verliest een deel van je gezondheid of je raakt je baan kwijt. Maar heeft ook betekenis wanneer je kinderen uit huis gaan of bij het afsluiten van je arbeidzaam leven. Het kan je leven van het ene op het andere moment ingrijpend veranderen.

Verlies hoort bij het leven, het verwerken en aanvaarden heeft tijd en vooral ook aandacht nodig. De weg hierin is voor iedereen verschillend. Sterke emoties zoals verdriet, boosheid, ontkenning, eenzaamheid, leegte en pijn zijn natuurlijke gevoelens die bij verlies horen. Aandacht voor verwerking van verlies en de verschillende fases in het proces van rouw zijn belangrijk in de weg naar aanvaarding en verwerking.

Tijdens een reflexzonetherapiebehandeling is er veel aandacht en ruimte om uiting te kunnen geven aan je emoties. Een gesprek, een luisterend oor en met ondersteuning van een massage help ik je hierbij om dichter bij je gevoel te komen. De massage zorgt er tevens voor dat de afvalstoffen, die hierbij vrijkomen in jouw proces, opgeruimd worden. Door uiting te geven aan je gevoelens ontstaat er ruimte voor acceptatie en vandaaruit kun je zo je kracht en vertrouwen (her)vinden om je eigen leven opnieuw in te kunnen richten.