Reflexzonetherapie geeft je lichaamsbewustwording, verlichting en helpt je bij het vinden van balans.

CHRONISCH & PALLIATIEF

Verlichting bij chronische pijn

Chronische pijn kost veel energie, beïnvloedt je dagelijkse leven en je gevoel van welzijn. Het geeft vaak een verhoogde spierspanning en beperkt je in je beweging en bewegingsvrijheid. Reflexzonetherapie kan je helpen. Het geeft verlichting bij pijn, vermindering van spierspanning en zorgt voor ontspanning. Het helpt je zo optimaal mogelijk in balans te komen en de kwaliteit van je leven te verbeteren.

Belangrijk is om inzicht te krijgen in je eigen persoonlijke situatie en de invloed van pijn op je leven. Ontspanning en bewustwording van je lichaam helpt je bij het aangeven van je grenzen, bewuste keuzes te maken en om te gaan met je persoonlijke situatie. Wanneer je vertrouwen in je eigen lichaam hebt, kun je zelf invloed uitoefenen op de pijn en hiermee beter leren omgaan. Zodat pijn minder grip op je leven en functioneren krijgt.

Palliatieve verzorging & stervensbegeleiding

Reflexzonetherapie kan bij langdurige ziekte en bij de terminale levensfase ingezet worden. De behandeling is niet gericht op gezondheid maar op ontspanning en kwaliteit. Een zachte liefdevolle aanraking, aandacht, persoonlijk contact en het geven van geborgenheid, is het belangrijkste in deze behandeling.

Het is tevens mogelijk om een eenvoudige massage aan te leren aan partner, naaste of verzorgende. Dit kan voor nog meer geborgenheid zorgen. De intieme en liefdevolle aanraking kan ook troost brengen aan de degene die het geeft.